På vores lejre er der altid flere vejledere med forskellige specialer.
Der er altid musikvejledere og ofte en dansevejleder.
Vi er også begyndt at lægge vægt på at have en børne- og ungevejleder og nogle gange sangvejledere.
Og nogle gange laver deltagerne selv interessegrupper og lærer af hinanden!

  Vejledere i 2020

Vejlederne på Fur 11', 5/7 - 16/7
Rasmus Brinck som musikvejledere, Kirstine Nurdug Jensen som sang- og dansevejleder + en endnu unavngiven person (læs: vi arbejder på sagen! Offentliggøres hurtigst muligt på FB og hjemmesiden). Rasmus er de sidste par år blevet et kendt ansigt på furlejren med sine bløde toner på nyckleharpe og violin. Rasmus spiller blandt andet i bandet Tailcoat. Kirstine er vokset op med folkemusikken både på Fur og andre steder. Hun er uddannet som dansepædagog i Stockholm, og har stor undervisningserfaring både med børn og voksne. Hun er desuden en fremragende sanger og vil også lave et par sangworkshops på lejren.
Den første dag bruges på, at vi i fællesskab rejser lejren. Vi starter med at pakke ud af containeren og rejse det store telt kl. 12.

Vejlederne på Fur 8', 17/7 - 25/7 
Michael Graubæk er født og opvokset på Fyn med folkemusikken tæt ind på livet. Han er uddannet på det fynske musikkonservatorie. Og blev rigsspillemand for flot violinspil og klar gengivelse af himmerlandstraditionen efter Klaus Pindstrup. Han formår med sin fantastiske teknik at spille traditionsbevarende og traditionsudfordrende melodier så ingen kan sidde stille. Bent Melvej er kendt af mange i hele landet og på Fur. Han har i mange år undervist børn og voksne på violin og harmonika, og har ligesom Michael spillet meget Himmerlandsmusik, så mon ikke der bliver mulighed for at spille en melodi eller to derfra. Asbjørn Melvej er en kending fra Furlejren hvor han hvert år har brugt sine somre siden han var barn. Især de seneste år er Asbjørn gået fuldt ind i folkedansen, med både undervisning og som deltager på opvisningshold, både i ind- og udland. Med Asbjørn bliver der både dans for unge og modne dansere så alle kan blive udfordret.
Den sidste dag pakker vi i fællesskab lejren ned. Forventet afgangstidspunkt kl.15.

 Lidt om vejlederrollen:

Vejlederne Inspirerer til musisk udfoldelse og dans med baggrund i den dansk/nordiske spillemandstradition.

Som vejleder, står man hver dag for 2 - 3 timers undervisning, og man har dermed en både central og synlig rolle. Hvad der undervises i, er op til den enkelte vejleders interesse og vurdering af holdets muligheder.
Her ud over er det vigtigt at vejlederne deltager i lejrlivet og er til stede for andet end undervisning. En go' vejleder kan både inspirere og grine med os andre. Så plejer det hele at gå godt.

En del af lejrens charme er, at der er plads til det frie initiativ, hvor alle i lejren (ikke bare vejlederne) er med til at fylde dagene ud.
På en normal dag vil der ud over undervisning ved vejlederne være masser af buskspil, og der er mulighed for at tage ud og spille ved den lokale butik, på museet, mm.

 

  Nogle af de tidligere vejledere

Martin Strange Lorenzen, Rasmus Brinck, Kirstine Nurdug Jensen, Asbjørn Melvej, Pia Nygaard, Kaj Engholm, Mette Bebe, Frey Klarskov, Rikke Rasmussen, Maja Kjær Jacobsen, David Boulanger, Mette Bebe, Ivan Damgaard, Jeremy Newton, Lotte Kielberg, Kenneth Krak, Jonas Kongsted, Christian Thorvaldsen, Helle Eble Cleary, Nico Welan, Tanja Welan, Jesper Vinter, Anja Præst, Ann-Mai-Britt Fjord, Mette Katrine Jensen, Kirstine Sand, Henrik Larsen, Stefan Groot, Elisabeth Groot, Bente Pindstrup, Maren Hallberg Larsen, Jørgen Dickmeiss, Bent Melvej, Gunner Friis, Helle Binderup, Grede Granerud, Jens Drewsen, Ole Kamp, Birthe Melvej, Ella Jørgensen, Julie Hebøll, Peter Uhrbrand, Hans Kann Rasmussen, Laurits Jørgensen, Dennis Mortensen, Ole Jensen, Ove Andersen, Line og Erik Hoffmann, Pia Jørgensen, Peter Karstensen, Klaus Pindstrup, Jacob Hogrebe, Margit Schmykker, Jack Jacobsen, Hanne Eriksen

 Forslag til kommende vejledere . .

. . eller ønsker om at blive vejleder mailes til Birthe Jørgensen