På vores lejre er der altid flere vejledere med forskellige specialer.
Der er altid musikvejledere og ofte en dansevejleder.
Det sker også at vi har børne- og ungevejleder og nogle gange sangvejledere.
Og nogle gange laver deltagerne selv interessegrupper og lærer af hinanden!

  Vejledere i 2022

Fur 11’ Søndag d. 3. juli – torsdag d. 14. juli 2022
Rasmus Brinck og Jonas Clausen som musikvejledere og Leonora Danzi som dansevejleder. Rasmus er de sidste par år blevet et kendt ansigt på Furlejren. Med sine bløde toner på nyckleharpa og violin er det altid en fryd at høre ham spille både som lyttemusik og dansemusik. Rasmus spiller blandt andet i bandet Tailcoat.
Jonas er uddannet på Syddansk Musikkonservatorium og ligeledes et kendt ansigt på Fur. Han er med sit sublime violinspil bl.a. en habil balmusikker og akkompagnatør. Han spiller bl.a. i Mynsterland, Mads Hansens kapel, Sylfide og Fruens øje.
Leonora er en ung danser der for nogle år siden flyttede til Århus fra Italien. Hun dansede sin første vals på Fur i 2016 og har siden fordybet sig i dansk og svensk folkedans, og har bl.a. gået et semester på Tobo dansutbildning i Sverige. Hendes friske perspektiv vil præsentere kendt materiale i nye klæder og ruste alle til at indtage deres plads på dansegulvet.

Den første dag bruges på, at vi i fællesskab rejser lejren. Vi starter med at pakke ud af containeren og rejse det store telt kl. 12.

Fur 8’ Fredag d. 15. juli – lørdag d. 23. juli 2022  
Michael Graubæk og Bent Melvej som musikvejledere og Asbjørn Melvej som dansevejleder.

Michael er født og opvokset på Fyn med folkemusikken tæt ind på livet. Han er uddannet på det fynske musikkonservatorie. Og blev rigsspillemand for flot violinspil og klar gengivelse af himmerlandstraditionen efter Klaus Pindstrup. Han formår med sin fantastiske teknik at spille traditionsbevarende og traditionsudfordrende melodier så ingen kan sidde stille.
Bent er kendt af mange i hele landet og på Fur. Han har i mange år undervist børn og voksne på violin og harmonika, og har ligesom Michael spillet meget Himmerlandsmusik, så mon ikke der bliver mulighed for at spille en melodi eller to derfra.
Asbjørn er en kending på Furlejren, hvor han har tilbragt sine somre siden han var barn. Især de seneste år er Asbjørn gået fuldt ind i folkedansen, med både undervisning og som deltager på opvisningshold i ind- og udland. Han har rødder i det traditionelle men tænker samtidigt nyt og ud af boksen. Med Asbjørn bliver der både dans for unge og modne dansere så alle kan blive udfordret.


Den sidste dag pakker vi i fællesskab lejren ned. Forventet afgangstidspunkt kl.15.

 Lidt om vejlederrollen:

Vejlederne Inspirerer til musisk udfoldelse og dans med baggrund i den dansk/nordiske spillemandstradition.

Som vejleder, står man hver dag for 2 - 3 timers undervisning, og man har dermed en både central og synlig rolle. Hvad der undervises i, er op til den enkelte vejleders interesse og vurdering af holdets muligheder.
Her ud over er det vigtigt at vejlederne deltager i lejrlivet og er til stede for andet end undervisning. En go' vejleder kan både inspirere og grine med os andre. Så plejer det hele at gå godt.

En del af lejrens charme er, at der er plads til det frie initiativ, hvor alle i lejren (ikke bare vejlederne) er med til at fylde dagene ud.
På en normal dag vil der ud over undervisning ved vejlederne være masser af buskspil, og der er mulighed for at tage ud og spille ved den lokale butik, på museet, mm.

 

  Nogle af de tidligere vejledere

Martin Strange Lorenzen, Rasmus Brinck, Kirstine Nurdug Jensen, Asbjørn Melvej, Pia Nygaard, Kaj Engholm, Mette Bebe, Frey Klarskov, Rikke Rasmussen, Maja Kjær Jacobsen, David Boulanger, Mette Bebe, Ivan Damgaard, Jeremy Newton, Lotte Kielberg, Kenneth Krak, Jonas Kongsted, Christian Thorvaldsen, Helle Eble Cleary, Nico Welan, Tanja Welan, Jesper Vinter, Anja Præst, Ann-Mai-Britt Fjord, Mette Katrine Jensen, Kirstine Sand, Henrik Larsen, Stefan Groot, Elisabeth Groot, Bente Pindstrup, Maren Hallberg Larsen, Jørgen Dickmeiss, Bent Melvej, Gunner Friis, Helle Binderup, Grede Granerud, Jens Drewsen, Ole Kamp, Birthe Melvej, Ella Jørgensen, Julie Hebøll, Peter Uhrbrand, Hans Kann Rasmussen, Laurits Jørgensen, Dennis Mortensen, Ole Jensen, Ove Andersen, Line og Erik Hoffmann, Pia Jørgensen, Peter Karstensen, Klaus Pindstrup, Jacob Hogrebe, Margit Schmykker, Jack Jacobsen, Hanne Eriksen

 Forslag til kommende vejledere . .

. . eller ønsker om at blive vejleder mailes til Birthe Jørgensen