På vores lejre er der altid flere vejledere med forskellige specialer.
Der er altid musikvejledere og ofte en dansevejleder.
Vi er også begyndt at lægge vægt på at have en børne- og ungevejleder og nogle gange sangvejledere.
Og nogle gange laver deltagerne selv interessegrupper og lærer af hinanden!

  Vejledere i 2019

Vejlederne på Fur 11', 7/7 - 18/7
Martin Strange Lorenzen og Rasmus Brinck som musikvejledere, Kirstine Nurdug Jensen som sang- og dansevejleder. Martin er klarinettist i orkestrene Mads Hansens Kapel og Mynsterland, som begge har gjort sig bemærket på den danske folkemusikscene de seneste år. Martin er en engageret, erfaren underviser og balmusiker. Rasmus er de sidste par år blevet et kendt ansigt på furlejren med sine bløde toner på nyckleharpan. Rasmus spiller blandt andet i bandet Tailcoat. Kirstine er vokset op med folkemusikken både på Fur og andre steder. Hun er ved at uddanne sig som dansepædagog i Stockholm, og har stor undervisningserfaring både med børn og voksne. Hun er desuden en fremragende sanger og vil også lave et par sangworkshops på lejren.

Vejlederne på Fur 8', 19/7 - 27/7 
Jørgen Dickmeiss og Maren Hallberg som musikvejledere, Asbjørn Melvej og Birthe Jørgensen som dansevejledere. Jørgen og Maren har vi tidligere haft stor glæde af som vejledere. De spiller begge i et utal af konstellationer og har stor erfaring med undervisning. Især kender vi dem fra orkestrene Svøbsk, Radiant Arcadia og Tumult, hvor man også kan nyde Jørgens skønne stemme, som han også har lovet at bruge i et par sangworkshops. Birthe Jørgensen og Asbjørn Melvej er som mor og søn begge kendte på furlejren. Trods sine 19 år bliver dette Asbjørns 20. gang på furlejren. Birthe har erfaring både inden for dansk traditionsdans og svensk pardans. Asbjørn er især de seneste år gået fuldt ind i folkedansen både med undervisning og som deltagende på opvisningshold både i ind- og udland. Birthe og Asbjørn deles om dansen både for de unge og de modne dansere, og ALLE niveauer kan følge med.

 Lidt om vejlederrollen:

Vejlederne Inspirerer til musisk udfoldelse og dans med baggrund i den dansk/nordiske spillemandstradition.

Som vejleder, står man hver dag for 2 - 3 timers undervisning, og man har dermed en både central og synlig rolle. Hvad der undervises i, er op til den enkelte vejleders interesse og vurdering af holdets muligheder.
Her ud over er det vigtigt at vejlederne deltager i lejrlivet og er til stede for andet end undervisning. En go' vejleder kan både inspirere og grine med os andre. Så plejer det hele at gå godt.

En del af lejrens charme er, at der er plads til det frie initiativ, hvor alle i lejren (ikke bare vejlederne) er med til at fylde dagene ud.
På en normal dag vil der ud over undervisning ved vejlederne være masser af buskspil, og der er mulighed for at tage ud og spille ved den lokale butik, på museet, mm.

 

  Nogle af de tidligere vejledere

Pia Nygaard, Kaj Engholm, Mette Bebe, Frey Klarskov, Rikke Rasmussen, Maja Kjær Jacobsen, David Boulanger, Mette Bebe, Ivan Damgaard, Jeremy Newton, Lotte Kielberg, Kenneth Krak, Jonas Kongsted, Christian Thorvaldsen, Helle Eble Cleary, Nico Welan, Tanja Welan, Jesper Vinter, Anja Præst, Ann-Mai-Britt Fjord, Mette Katrine Jensen, Kirstine Sand, Henrik Larsen, Stefan Groot, Elisabeth Groot, Bente Pindstrup, Maren Hallberg Larsen, Jørgen Dickmeiss, Bent Melvej, Gunner Friis, Helle Binderup, Grede Granerud, Jens Drewsen, Ole Kamp, Birthe Melvej, Ella Jørgensen, Julie Hebøll, Peter Uhrbrand, Hans Kann Rasmussen, Laurits Jørgensen, Dennis Mortensen, Ole Jensen, Ove Andersen, Line og Erik Hoffmann, Pia Jørgensen, Peter Karstensen, Klaus Pindstrup, Jacob Hogrebe, Margit Schmykker, Jack Jacobsen, Hanne Eriksen

 Forslag til kommende vejledere . .

. . eller ønsker om at blive vejleder mailes til Birthe Jørgensen